Отиде си една легенда! Почина основателят на Плейбой – Хю Хефнър!

В своя дом в Лос Анджелис, на 91-годишна възраст е починал основателят и създател на популярното американско списание за мъже Playboy („Плейбой“) Хю Хефнър, предават в тези минути печалната вест световните осведомителни агенции.
Както съобщават американските издания, той е починал от естествена смърт, в обкръжението на семейството си и приятели. „Моят баща имаше изключителен живот в ролята си на първопроходец на определен вид средства за масова информация и култура, а също така участва в някои от най-значителните социални и културни движения на нашето време в пропагандата на свободата на словото, гражданските права и сексуалните свободи“, заяви Купър Хефнър, син на починалия и главен творчески директор на Playboy Enterprises. Хю Хефнър е роден на 9 април 1926 г. в Чикаго.
След службата си в армията, той завършва факултета по психология към Университета в Илинойс. Идеята за списанието Playboy се ражда още в студентските му години. През декември 1953 г. излиза първият брой на изданието като на обложката е блестящата Мерилин Монро. През годините голяма популярност придоби и известното имение на Хефнър в Лос Анджелис, което беше синоним на блясък и красиви жени. То беше своеобразен монумент на виждането на един мъж за света, сбъдната фантазия за възрастни със звездни гости и диви партита.

Източник: БЛИЦ

Be the first to comment on "Отиде си една легенда! Почина основателят на Плейбой – Хю Хефнър!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*