Край на мистерията с Бермудският тригълник! Ето защо корабите изчезват там!

Норвежки учени са на път да разкрият мистерията, която от стотици години насам измъчва хората свързана с Бермудският триъглник и мистериозното изчезване на корабите в него. Откриването на гигантски подводни кратери на дъното на Баренцово море може да даде едно напълно смислено и научно обяснение за изчезването на кораби в Бермудския триъгълник, твърди „Дейли Мейл”.

Според последните научни изследвания там има дълбоки кратери – широки до 926 метра  и 45 метра дълбоки, са причинени от натрупвания на метан край бреговете на Норвегия.

„Съществуват множество гигантски кратери на морското дъно в района в Западно Баренцово море … и вероятно те са причината за огромните взривове на газ,“ казват изследователи от Арктическия университет в Норвегия пред вестник Sunday Times. „Зоната на кратера вероятно представлява една от най-горещи точки за всички движещи в по-плитки води морски съдове“, казват изследователите.

https://i0.wp.com/vipnews168.com/wp-content/uploads/2016/03/bermuda-triangle-w760.jpg

Експлозиите причинени от кратерите биха могли да представляват особен риск за корабите, които пътуват по Баренцово море, казват учените.С тях би могло също да се обясни и странната загубата на кораби и самолети в спорния район, посочен като Бермудския триъгълник, според експертите.

ИЗТОЧНИК: БЛИЦ

Be the first to comment on "Край на мистерията с Бермудският тригълник! Ето защо корабите изчезват там!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*