Измамната схема с биткойните

Разказа ми го баща ми. Той има бивш колега от работата (и двамата вече са пенсионери), срещнали се случайно в поликлиниката. Зарадвали се на срещата, споделили си хубавото и лошото, разказали си за трудния пенсионерски живот.

Тук приятелят на баща ми казал, че скоро ще пътува за Беларус и животът му ще се промени както никога, скоро той ще стане богат и поканил баща ми някъде на море за негова сметка. Баща ми, естествено, се поинтересувал откъде трябвало да дойде несметното богатство и получил отговор:

Някакви цигани го приближили на перона на гарата и му предложили да си купи от тях биткойни, показали му златни монети и казали, че сега не могат да ги продадат, тъй като са цигани и нямат гражданство, а в момента биткойнът е почти 20000 долара – за това говорят във всички новини.

Казали, че в Беларус в момента спокойно могат да се дадат тези биткойни и да се получат наличните пари, за това също говорят във всички новини.

Приятелят на баща ми гледал новини и бил чул за цялата шумотевица около биткойна и за цената му, но той не бил виждал биткойн и не знаел какво е това.

Той ги попитал колко струва, а те отговорили, че тъй като им е трудно да го продадат, ще го дадат за по 6500 $ за брой.

И тъй като на гарата се търгува, той успял да изтъргува един биткойн за 4500 $, изтичал до вкъщи и извадил всички семейни спестявания – парите му стигали за цели три “сувенира”, които се продават в “Али експрес” за по 5 лева.

Хора, грижете се за старите хора, не ги оставяйте в лапите на измамниците.

Дори и при баща ми на вилата са идвали измамници и се представили за служители на кабелната телевизия – видели му декодера и казали, че е много стар и че скоро ще спре да работи, нужна е спешна смяна. В магазина декодерът струва 200 лева, но те с готови да го сменят точно сега за 120 лева със супер съвременен, като накрая му дали някакъв китайски боклук.

Няма какво да добавя. А на мошениците пожелавам да искат със сълзи на очи прошка от Бог за всичките си деяния.

Източник: webmiastoto.com

Be the first to comment on "Измамната схема с биткойните"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*