Джим Кери: Следвайте сърцето си и не се страхувайте от нищо

Всички познаваме комика Джим Кери. Онзи невероятен актьор, чиято усмивка никога не слиза от лицето му. Речта, която произнесе пред студентите в един от американските колежи обаче, ще разкрие неподозирана за мнозина черта от неговата същност! Мъдри слова от един велик човек…

„Душата ми не се съдържа в границите на тялото ми. Тялото ми се съдържа в безграничност на душата си. Аз често съм казвал, че искам хората биха могли да реализират всичките си мечти за богатство и слава, така че те биха могли да се види, че това не е мястото, където ще намерите вашето чувство за завършеност. Мога да ви кажа от личен опит, че ефектът, който имате върху другите, е най-ценната валута, която може да съществува. Всичко, което спечелите в живота, ще изгние и ще се разпадне, и всичко, което ще остане от вас е това, което е в сърцето ви.

Баща ми можеше да бъде велик комик, но той не вярваше, че е възможно и така той направи консервативен избор. Вместо това, той започна безопасна работа като счетоводител, и когато бях на 12 години, той бил уволнен от тази безопасна работа и нашето семейство трябваше да направи каквото можем, за да оцелее. Научих много велики уроци от баща ми, най-важният от които е, че можете да се провалите в това, което не искате, така че да получите шанса да правите това, което обичате.

Много от нас искат да има положителен принос към света, но ние не знаем как и къде можем да започнем да правим това. Посвещаваме целия ни живот на учение, а след това и на работата. По-късно, много от нас започват да осъзнават, че сме напълно забравил за копнежите на сърцето ни и нещата, които ни изпълват с радост. Следвайки нашите ежедневни рутинни дейности, напълно пренебрегваме нуждите на нашите души, нашите собствени интереси, и в крайна сметка много от нас се чувстват зле и постоянно депресирани. Ние сме разочаровани, защото никой не ни учи да следваме нашите импулси и да поемаме този риск; ние всички сме били учени, че в този свят трябва да играем в съответствие с определени правила.

Вие не трябва да се страхувате от нищо.

Страхът неизбежно ще бъде част от живота ви, но можете да избирате дали да прекарате целия си живот в притеснения за бъдещето, но всичко, което има значение е това, което се случва тук, и решенията, които взимаме в този момент, които са основани или на любовта, или страх. Нашият живот е много кратък, така че не се страхувайте да преминете отвъд рутината и да поемете тези рискове. Не мислете за крайния резултат, следвайте сърцето си и се насладете на вашето пътуване. Винаги може да се направи стъпка към мечтата ви, независимо дали е малка или голяма.“

Източник: BrightSide.me.

Be the first to comment on "Джим Кери: Следвайте сърцето си и не се страхувайте от нищо"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*